Gerflorovi proizvodi dostupni kao BIM-objekti

15.05.2016. Kategorija: Proizvodi, Proizvođači

BIM je najnoviji korak u tehnološkoj (r)evoluciji koja prati projektiranje i izgradnju građevina – olakšava proces projektiranja i sudionicima u projektu omogućuje da u svakom trenutku pregledaju vizualne prikaze i sve važne podatke o pojedinim dijelovima građevine na jednom mjestu. Zbog svojih prednosti sve je zastupljeniji kao tehnološki alat u građevinskoj industriji.

Sa Gerflorove web-stranice odnedavno možete preuzeti BIM-objekte njihovih proizvoda, koji se mogu iskoristiti u programima Autocad i Revit

Više o BIM-u

BIM-objekti ili, u doslovnom prijevodu, "građevinski podatkovni modeli" (engl. Building Information Model) digitalni su zapisi s fizičkim i funkcijskim odrednicama dijelova građevine.

Sadrže trodimenzionalne vizualne prikaze dijelova građevine (poput vrata, prozora, zaštitnog panela za zidove ili podne obloge), ali i brojne druge korisne podatke – karakteristike proizvoda, tehničke preduvjete za ugradnju, informacije o načinu održavanja i energetskoj učinkovitosti i dr. Promjene u jednom dijelu modela reflektiraju se na čitav projekt, što pojednostavljuje i skraćuje proces projektiranja i uklanja mogućnost eventualnih nekonzistencija.

Uporabom BIM-objekata omogućava se uvid u točne i relevantne podatke svim zainteresiranim stranama u procesu izgradnje (investitori, projektanti, izvođači) u svakom trenutku, olakšava njihova međusobna suradnja, smanjuje mogućnost pogrešaka, pojednostavljuje izrada tehničke dokumentacije i, zahvaljujući mogućnosti vizualnog simuliranja i analize podataka, olakšava donošenje informiranih odluka.

Dodatne informacije možete pronaći u videu u nastavku.