Elektroprovodljivi PVC

Gerflorove elektroprovodljive podne obloge iz kolekcije Mipolam EL uspješno eliminiraju opasnost elektrostatičkog pražnjenja za elektroničku opremu i prostore s eksplozivnim materijalima. Kada se rabe zajedno s posebnom elektroprovodljivom obućom ili dodacima obući, zajamčene su razine naboja u skladu s međunarodnim standardom IEC 61340-5.

Kolekcija Mipolam EL sastoji se od proizvoda s oznakama EL5 i EL7. Prvi imaju električni otpor između 104 i 106 Ω i preporučuju se za uporabu u prostorima visokog rizika, primjerice u elektroničkoj industriji i prostorima s eksplozivnim materijalima. Za sve druge primjene uobičajeno su dovoljne podne obloge s oznakom EL7 i električnim otporom između 106 i 109 Ω. Međutim, ne možete pogriješiti ako EL5 postavite u bilo koji prostor u kojem postoji rizik od elektrostatičkog naboja.

Elektrostatički naboj nevidljiva je i sveprisutna opasnost za osjetljivu elektroničku opremu. Može se, između ostaloga, pojaviti dodirivanjem dvaju različitih materijala od kojih barem jedan ne provodi struju, pri čemu jedan materijal postaje pozitivno nabijen, a drugi negativno. Kada nabijeni materijal sljedeći put dotakne materijal suprotnoga naboja, dolazi do elektrostatičkog pražnjenja, koje može poremetiti rad elektroničke opreme ili dovesti do trajnog oštećenja.

Takav je scenarij posebno opasan u prostorima u kojima je ključno da elektronička oprema funkcionira bez pogreške – na primjer, u operacijskim salamaserver-sobama ili komunikacijskim centrima za hitne slučajeve. Elektrostatičko pražnjenje još je ozbiljniji problem za elektroničku industriju i prostore u kojima se popravljaju ili pakiraju nezaštićeni elektronički dijelovi, gdje i najmanji naboji mogu uzrokovati oštećenje, kao i za prostore u kojima se čuvaju eksplozivni ili lako zapaljivi materijali, u kojima iskrenje može uzrokovati eksploziju. Kako bi se uklonio problem elektrostatičkog pražnjenja, uobičajeno je rješenje uzemljivanje ljudi i opreme – u tu svrhu rabe se elektroprovodljive podne obloge i posebna obuća ili oprema.

Reference

Zatražite ponudu, uzorke ili dodatne informacije

Kontaktirajte nas
Poruka uspješno poslana.
Greška kod slanja, molimo pokušajte ponovo.