Homogeni PVC u roli

Gerflorove homogene vinilne podne obloge iz kolekcije Mipolam izrađene su od jednog sloja PVC-a debljine 2 mm. Iznimno su otporne na habanje i jednostavno se održavaju. S obzirom na to da je dizajn ugrađen u čitavu strukturu podne obloge, zadržavaju dobar izgled i nakon dugotrajne uporabe. Zbog toga su izvrsno rješenje za prostore visokog prometnog intenziteta, poput zdravstvenih ustanova, domova za starije i nemoćne, fakulteta i škola, knjižnica ili velikih trgovina.

Homogeni podovi polažu se na suhu, čvrstu i ravnu podlogu. U normalnim uvjetima maksimalna je dozvoljena vlažnost betonske podloge 2 % mjereno metodom CCM. Podloga koja zadovoljava osnovne kriterije uobičajeno se priprema za polaganje nanošenjem protuprašnog pretpremaza i izlijevanjem mase za izravnavanje u sloju debljine 2 mm. Eventualna oštećenja i pukotine moraju se prethodno sanirati, a u slučaju visoke vlage u betonskoj podlozi i rokova koji ne dozvoljavaju adekvatno vrijeme sušenja, izrađuje se parna brana uporabom epoksidnih premaza.

Na pripremljenu podlogu lijepe se komadi vinilne podne obloge iskrojeni iz rola prema gabaritima prostorije. Spojevi među komadima zatvaraju se toplim varom, s pomoću elektrode za varenje koja bojom odgovara boji podne obloge. Prijelaz između poda i zida moguće je izvesti na dva načina – podizanjem podne obloge na zid do određene visine (tzv. holkel) ili ugradnjom kutne letvice. Prvi način uobičajeno se primjenjuje u prostorima u kojima su higijenski uvjeti i jednostavnost održavanja posebno važni, poput bolnica, laboratorija, kuhinja i sl. Na holkel se ugrađuje završna kapica radi lijepog izgleda i kako bi se onemogućilo prodiranje prljavštine između obloge i zida.

Reference

Zatražite ponudu, uzorke ili dodatne informacije

Kontaktirajte nas
Poruka uspješno poslana.
Greška kod slanja, molimo pokušajte ponovo.