Višeslojni PVC u roli

Gerflorove višeslojne vinilne podne obloge iz kolekcije Taralay sastoje se od triju osnovnih slojeva – nosivi sloj od čistog PVC-a, mreža od staklenih vlakana i kompaktna podloga. Proizvodi u tom obliku čine Compact inačicu. Proizvodi u Comfort inačici proizvode se s još jednim dodatnim slojem, pjenastom podlogom visoke gustoće, za poboljšana akustička i termoizolacijska svojstva.

U odnosu na homogene podne obloge, estetske su mogućnosti kod višeslojnih podnih obloga praktički neograničene. Istovremeno, u tehničkom su smislu Gerflorovi višeslojni proizvodi izvrsno prilagođeni uporabi u prostorima visokog prometnog intenziteta i često se ugrađuju u bolnicama, školama, vrtićima, domovima za starije i nemoćne, uredskim prostorima i drugdje.

Heterogeni podovi polažu se na suhu, čvrstu i ravnu podlogu. U normalnim uvjetima maksimalna je dozvoljena vlažnost betonske podloge 2 % mjereno metodom CCM. Podloga koja zadovoljava osnovne kriterije uobičajeno se priprema za polaganje nanošenjem protuprašnog pretpremaza i izlijevanjem mase za izravnavanje u sloju debljine 2 mm. Eventualna oštećenja i pukotine moraju se prethodno sanirati, a u slučaju visoke vlage u betonskoj podlozi i rokova koji ne dozvoljavaju adekvatno vrijeme sušenja, izrađuje se parna brana uporabom epoksidnih premaza.

Na pripremljenu podlogu lijepe se komadi vinilne podne obloge iskrojeni iz rola prema gabaritima prostorije. Spojevi među komadima zatvaraju se toplim varom, s pomoću elektrode za varenje koja bojom odgovara boji podne obloge. Prijelaz između poda i zida moguće je izvesti na dva načina – podizanjem podne obloge na zid do određene visine (tzv. holkel) ili ugradnjom kutne letvice. Prvi način uobičajeno se primjenjuje u prostorima u kojima su higijenski uvjeti i jednostavnost održavanja posebno važni, poput bolnica, laboratorija, kuhinja i sl. Na holkel se ugrađuje završna kapica radi lijepog izgleda i kako bi se onemogućilo prodiranje prljavštine između obloge i zida.

Reference

Više ›

Zatražite ponudu, uzorke ili dodatne informacije

Kontaktirajte nas
Poruka uspješno poslana.
Greška kod slanja, molimo pokušajte ponovo.