Red Dot 2016 – Gerflorov Creation 70 nagrađen za dizajn!

05.04.2016. Kategorija: Proizvodi, Proizvođači

Međunarodni žiri sastavljen od 41 stručnjaka iz različitih područja (arhitekti, dizajneri, novinari) dodijelio je Gerflorovoj kolekciji podnih obloga Creation 70 nagradu "Red Dot Product Design 2016". Između 5.214 prijava iz 57 zemalja Creation 70 izdvojen je zahvaljujući rasponu dizajna, različim mogućnostima postavljanja, korisnosti (prije svega u pogledu rješenja za brzu renovaciju postojećih podova) i mogućnosti recikliranja.

"U Gerfloru se ponosimo našom sposobnošću kombiniranja realističnih linija, tekstura i boja s izvrsnim tehnološkim i funkcijskim svojstvima proizvoda. Počašćeni smo što smo u društvu kompanija koje su po pitanju dizajna proizvoda na svjetskom glasu, kao što su Apple, BMW, Audi, Adidas, Dell i LG Electronics", komentirao je Gino Venturelli, Gerflorov glavni dizajner.

O nagradi Red Dot

Nagrada Red Dot za dizajn proizvoda dodjeljuje se još od 1955. godine. U svijetu dizajna slovi kao iznimno priznanje – svojevrstan dizajnerski Oscar. Cilj je natječaja na međunarodnoj razini predstaviti i istaknuti proizvode koji su u smislu dizajna posebno inovativni. Dugogodišnji predsjednik organizacije Red Dot prof. dr. Peter Zec ovako je objasnio smisao nagrade: "Dobitnici nagrade svojim proizvodima ne demonstriraju samo natprosječnu kvalitetu dizajna, već i činjenicu da je dizajn neizostavan aspekt svake inovacije."