Studentski dom Trsat, Rijeka

Studentsko naselje Trsat u Rijeci trenutno je najmodernije i najljepše uređena infrastruktura te vrste u Hrvatskoj. Sastoji se od triju paviljona s ukupno 410 smještajnih jedinica, osmišljenih tako da u funkcijskom, arhitektonskom i tehničkom smislu studentima pruže kvalitetne uvjete za život i učenje.

Projekt vrijedan 180 milijuna kuna zajednički su financirali Europska unija i Sveučilište u Rijeci, osmislio ga je projektantski trojac X.3.M., a izgradnju je vodila tvrtka Lavčević d.d. Izgradnja je dovršena na ljeto 2016. godine, na vrijeme za održavanje Europskih sveučilišnih igara.

S projektantima i glavnim izvođačem na projektu smo surađivali više od godinu dana. Za smještajne su jedinice zbog dugotrajnosti, otpornosti na habanje i jednostavnosti održavanja odabrane Gerflorove vinilne podne obloge Taralay Premium. U sportskoj dvorani i teretani postavili smo sportske podne obloge Taraflex, u učionici Forbov tepih Markant, a u prostorima studentskog centra Balsanove komadne tepihe Ultrasoft.

Projekt Studentski dom Trsat, Rijeka
Ugrađena količina 10.350 m2
Ugrađeni proizvodi Taralay Premium Brazilia
Taraflex Sport M Evolution
Taraflex Surface
Forbo Needlefelt Markant
Balsan Ultrasoft
Projektanti X.3.M. d.o.o.
Glavni izvođač Lavčević d.d.
Godina 2016.